Feeds:
Posts
Comments

SALAM KEPADA SEMUA RAKAN2 YANG TELAH SEKIAN LAMA BERSAMA AKU DI BLOG INI, AKU MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKONGSI PANDANGAN DAN JUGA IDEA ATAU APA-APA SAHAJA DI BLOG INI. TAPI SETIAP KEMAJUAN PERLUKAN PEMBAHARUAN….

UNTUK PENGETAHUAN KAWAN2 SEMUA, BLOG INI TIDAK LAGI AKAN AKTIF DAN POST INI ADALAH YANG TERAKHIR KERANA AKU SUDAH BERPINDAH KE BLOG YANG BARU!!!!!!!!!!!..KAT MANA YE??…OK KORANG BOLEH JENGUK DI ALAMAT:

http://izzuddin1malaysia.blogspot.com

JADI KEPADA KAWAN2 SEMUA BERKUNJUNGLAH YE UNUTK KEMBALI BERSAMA AKU BERKONGSI IDEA, PANDANGAN KRITIKAN DAN SEBAGAINYA….TERIMA KASIH WORDPRESS…DAN SEUA RAKAN2!!!..

PS-WORDPRESS DALAM INGATAN

BLOGSPOT KINI MENJADI PILIHAN..

Salam tag lagi..hehe

Ok, kali ini untuk tag yang kedua adalah tag yang cukup memeningkan jugalah nak menjawabnya..hehe. Tag ini dihadiahkan oleh HAZIQAH AUNI hehe. tag mengenai perkahwinan..so, jom kita check it out apa jawapan aku pada soalan-soalan dalam tag yang diberikan..hoho!

tag dari haziqah auni

How old are you?
– emm..21 tahun…nanti bila bertarikh 1 september..hehe..Oh, kalo tak anak merdeka aku ni..hehe

Are you single?
– what…still single..emm, not married yet. Just have friends and myself..haha..family punJ

At what age do you think you’ll get married?
-agak-agak….28 kot..huhuhu

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
– not sure because im not have ehm,ehm..lagi..hehe

If not, who do you want to marry?
– kawin ngan wanita laa..

Who will be your bridesmaid or your bestman?
– anyone…hehe..yang bergelar sahabat..

Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
traditional wedding mudah…semua orang boleh dating!..hehe..kan meriah sekampungJ

Where do you plan to go for honeymoon?
-pergi ke pulau-pulau!!..haa..pulau tioman, pulau pangkor…ALAMILAH PERCUTIAN MENARIK DI NEGARA SENDIRI!!..hehe

How many guest do you think you’ll invite?
– sesiapa sahaja yang dikenali terutama orang sekampung!!

Will that include your exes?
– kalau dekat jemput..kalau tak..takyah la kot…

How many layers of cake do you want?
– 2 tingkat..banyak-banyak membazir..

When do you want to get married? Morning or evening?
– yang penting NIKAH!..wedding..emmm..bila-bila pun boleh..siang la elok. Malam orang nak rehat.

Name the song/tune you would like to play at your wedding?
apa-apa aja janji sesuuuuaiii..

Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
– em traditional senang..hehe

Champagne or wine?
– kalau ada yang halal, emm wine..haha

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
– sabolah dulu..tak nyempat…hehe

Money or household items?
– money..semua melibatkan money!!

How many kids would you like to have?
– 3 atau 4 jee..yang len terserah pada ALLAH yang maha kuasa

Will your record your honeymoon in DVD and CD?
– tak kisah..

I want to know their wedding plan:
Amir UMP (mcm mana agaknya dia bercerita tentang hal ni…lite-lite je ker??)

Khairul Anuar UKM (hehe, mcm mana agaknya nuar kawin yer??..haha)

Suhaila (huuu…suasana mcm mana lah su ni berkawin nanti..ahakz!)

Nurul Dinie (menarik ni tahu macm mana wedding plan dinie…boooollleeeh)

Abang Roslan (dah ada awek..nak tengok dah ada plan ker??)

so amacam..hehe…

Salam tag..hehe.

Ok, aku dapat anugerah blogger bertuah!..siapa yang beri??..jeng..jeng..jeng!!…HAZIQAH AUNI!..thankz…so, inilah bentuk anugerahnya..

BERTUAH....

BERTUAH....

penerima anugerah seterusnya:
1. Amir UMP
2.Khairul Anuar UKM
3.Nurul Dinie
4.Suhaila
5. Abang Roslan

Salam perpaduan untuk semua!!..

1malaysia..1 bendera..

1malaysia..1 bendera..

Wokey, sekarang ni aku ada kat Serawak untuk Pertandingan Debat Perpaduan Antara IPTA yang berlangsung di UNIMAS!!hehe. Emm, hari ini dah abis pertandingan debat perpaduan bagi pusingan saringan…Pusingan saringan bermula dari 13hb Jun sehingga 14 Jun 2009 dan kemudian 15hb adalah pusingan kalah mati dan 16hb adalah FINAL debat perpaduan!..ok…Apa-apa pun kali ini pasukan tiada rezeki untuk melangkah ke suku akhir, namun aku percaya suatu hari nanti akan ada peluang dan rezeki untuk pasukan debat UDM sekurang-kurangnya mampu melangkah ke suku akhir…

Pelbagai bangsa..pelbagai budaya, perpaduan menyatukan kepelbagaian...

Pelbagai bangsa..pelbagai budaya, perpaduan menyatukan kepelbagaian...

Aku tak nak lah nak menceritakan perdebatan yang berlangsung…yang aku nak ceritakan adalah SEMANGAT PERPADUAN dan CINTAKAN MALAYSIA dikalangan rakan-rakkan pendebat dari IPTA/IPTS. Paling best adalah sewaktu kami bersama-sama menyanyikan lagu terbaru patriotik yang dicipta oleh komposer PAK NGAH dengan lagu Perpaduan Bangsa sebagai lagu yang menunjukkan semangat 1Malaysia…dan sebagai pendebat juga mahasiswa serta rakyat MALAYSIA, aku menyeru kepada semua rakan-rakan lain diluar sana, agar sama-sama kita menjulang roh 1Malaysia untuk kita hayati dan diamalkan sebagai satu langkah untuk kita terus merapatkan saf dan perpaduan diantara sesama kita dan sesama rakyat malaysia yang berbilang bangsa…

Tanamkan semangat cintakan negara. Jangan biarkan kekacauan dan gangguan daripada pihak-pihak yang tidak bertanggunjawab untuk terus menggugat kemanan dan perpaduan yang kita miliki. Hayati perjuangan dang sokongan serta semangat setiakawan yang diguna dan diamalkan oleh Tun Abdul Rahman, Tan Cheng Lok dan V. T. Sambathan dalam mendapatkan kemakmuran dan kemerdekaan yang kita kecapi hari ini. PERCAYALAH…..!!..sesungguhnya, hanya perpaduan dapat membantu kita bersama mencipta kejayaan dan kemakmuran untuk MALAYSIA tercinta…’INILAH SEMANGAT SATU MALAYASIA, ONEMALAYSIA, 1MALAYSIA’

SEMANGAT 1MALAYSIA!!!..PERPADUAN BANGSA!

SEMANGAT 1MALAYSIA!!!..PERPADUAN BANGSA!

‘RAKYAT DIDAHULUKAN, PENCAPAIAN DIUTAMAKAN’…’
‘MENJAYAKAN PERPADUAN, MERAIKAN KEPELBAGAIAN’
HAYATILAH SETIAP BAIT LIRIK LAGU PERPADUAN BANGSA DIBAWAH INI….
PERPADUAN BANGSA
(KLIK UNTUK KE LAMAN DOWNLOAD LAGU PERPADUAN BANGSA)
PERSEFAHAMAN DAN SALING PERCAYA
HORMAT HORMATI DAN BEKERJASAMA
PADUKANAZAM KITA DENGAN TEGAS
BERSATU JUJUR SETIA
TUMPAHKAN JASA DAN PENGORBANAN
BERSATU MEMBUMBUNG CITA
 
MARILAH JAYAKAN WAWASAN PERPADUAN BANGSA
REFORMASI MURNI GAGASAN PERPADUAN BANGSA
JUJUR DAN SETIA PADA BANGSA DAN NEGARA
HALA TUJU KITA SATU MALAYSIA
 
SATU IMPIAN DAN SATU HARAPAN
SATU SUARA DAN SATU LAUNGAN
SEMARAK CINTA HIDUP SENTOSA
DIBAWAH SATU BENDERA
HAYATI PRINSIP RUKUN NEGARA
LAUNGAN KERAMAT KITA
1MALAYSIA!!!
~PERPADUAN KITA PENENTU MASA HADAPAN NEGARA BERSAMA~

Salam kepemimpinan..

Baik. Siri kedua.

AMARAN: BACA ARTIKEL INI SAMPAI HABIS, BARU ANDA BOLEH MENILAI DAN MEMBERI PANDANGAN

cAKAP-CAKAP...(gambar sekadar hiasan)

cAKAP-CAKAP...(gambar sekadar hiasan)

Cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-dengar..apa maksudnya untuk isu kali ini dan apakah kaitannya??….Maksudnya berhati-hatilah apabila berkata kan…jangan main lepas jeee…Namun ini juga banyak terjadi kepada pimpinan organisasi mahasiswa kita sekarang ini. Apabila perkara cuba membanding-bandingkan dan juga membangga diri dengan kejayaan ntah apa-apa disamping merendahkan orang lain sambil mengatakan ‘pemimpin akulah yang hebat..masalasnya tidak mengapa kalau sebut pada orang-orang biasa yang jarang atau tak pernah langsung terlibat dengan persatuan atau menguruskannya…ini sebut depan orang yang bukan calan-calang pengalaman dalam bidang kepimpinan. Apa yang aku tulis ini telah berlaku pada sahabat aku, Aizat dimana adalah ‘watak-watak’ pemimpin mahasiswa ini sering membanggakan dan membandingkan kebagusan Presidennya dengan sahabat aku. Aku memang hotlah perkara begini…sebab itu aku kata ‘cakap siang pandang-pandang, cakap malam dengar-

Dengar-dengar...guna telinga

Dengar-dengar...guna telinga

dengar’ Bukan main lagi bangga..tapi yang ‘watak’ selaku wakil oragnisasi terbesar mewakili mahasiswa ni yang berkata lagak sedemikian rupa didepan Aizat, aku rasa kalau aku jumpa aku cakap macam bagi nasihat jelah kot. Haha!…tu jer aku bagi. Hakikatnya apa dia, TAK MAHU MENGAKU KALAH..MEREKALAH PENCETUS EVOLUSI…sebagai pemimpin..baik jagalah sikit dengan kata-kata. Setakat membangga..bukan orang suka..aku siap nak muntah saja!!.

.JADI, BERHATI-HATILAH KETIKA BERKATA…apa salahnya anggap sebagai teguran dari yang senior kepada yang junior untuk terus maju ke hadapan. Ini masalah tak boleh terima..berasa diri tu best sangat. Lagilah sakit kalau ada pula yang tulis dalam blog mereka  menhina saja (beza mengkritik)..isu ini dah lama..tapi apakan daya..perlu diingat semula..biarpun ‘si anu’ ini tidak ,mEngaku namun aku, saudara sabir, aizat dan ada beberpa lagi teman yang menyoal siasat ‘si anu’ mengenai penulisannya yang menghina keperibadian, memang satu tindakan yang kurang ajar sebagai pemimpin. Walau pun dia tidak mengaku, namun kenyataan yang putar belit lagi sembelit sebenarnya tidak mampu pun nak mengalihkan tumpuan kami. Bukannya orang tak tahu ko sape dan kenapa ko buat sedemikian rupa. Orang dah kenal ko kan…berani tulis berani tanggung…namu itu takpe isu yang sudah lenyap. Namun walaupun sekiranya atau sekalipun ko nak tulis benda alah macam tu, ko patut sedar dah la penulisan dalam blog bila orang baca ka nada yang terasa…pelik tapi benar kalau ada bebrapa orang yang berkaitan sebenarnya merasai perkara yang sama apabila ditanya…abang angkat sebenarnya???..tak fahammmm….

malam..

malam..

Siang...

Siang...

Pengajarannya, berhati-hatilah..awak tu pemimpin..jadi apabila sedemikian rupa inilah masalah yang berlaku akhirnya. Silap sendiri tak mengaku juga. Sebab apa???.lu pikirlah sendiri bak kata nabil!. Inilah akibatnya. Orang jadi meluat dan hilang rasa hormat. Aku rasa ada feeling lain sikit antara yang lama dan baru…aku pun pejuang ASPIRASI, namun apabila keadaan macam ini ko banyak  membangga dan bagai…PIALA DEBAT  NC  AKU TAK GANTI-GANTI LAGI..ISU KEBAJIKAN INI???..HA, TAKKAN NAK SUH KOLEJ KEDIAMAN..PENGANJUR MPP, ada exco kebajikan tersendiri apa lagi main peranan laa…dapatkan Piala itu semula..itu kebajikan aku, hak aku..perjuangkan laaa kan…Ini tidak. kebajikan entah kemana…tak de maknanya..apa??korang kata bukan isu kebajikan???…itu kan program yang disertai oleh mahasiswa/i…kalau dah pecah kenalah ganti balik kan..Bila menang itu hadiah hak pemenang kan..bila namanya hak, kebajikan lah kan, apabila kebajikan kenalah dijaga kan, kan..cmonlah..bergeraklah sikit… program yang banyak pun beza ngan kebajikan…CUBA LIHAT DALAM-DALAM..WAHAI PARA  PIMPINAN PRESIDEN…yang dipertua lain tau. Hehe..