Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘PENGUMUMAN’ Category

SALAM KEPADA SEMUA RAKAN2 YANG TELAH SEKIAN LAMA BERSAMA AKU DI BLOG INI, AKU MENGUCAPKAN JUTAAN TERIMA KASIH KERANA SUDI BERKONGSI PANDANGAN DAN JUGA IDEA ATAU APA-APA SAHAJA DI BLOG INI. TAPI SETIAP KEMAJUAN PERLUKAN PEMBAHARUAN….

UNTUK PENGETAHUAN KAWAN2 SEMUA, BLOG INI TIDAK LAGI AKAN AKTIF DAN POST INI ADALAH YANG TERAKHIR KERANA AKU SUDAH BERPINDAH KE BLOG YANG BARU!!!!!!!!!!!..KAT MANA YE??…OK KORANG BOLEH JENGUK DI ALAMAT:

http://izzuddin1malaysia.blogspot.com

JADI KEPADA KAWAN2 SEMUA BERKUNJUNGLAH YE UNUTK KEMBALI BERSAMA AKU BERKONGSI IDEA, PANDANGAN KRITIKAN DAN SEBAGAINYA….TERIMA KASIH WORDPRESS…DAN SEUA RAKAN2!!!..

PS-WORDPRESS DALAM INGATAN

BLOGSPOT KINI MENJADI PILIHAN..

Read Full Post »

Salam untuk semua ibu didunia!!…

IBU KAULAH RATU KEHIDUPAN KAMI...

IBU KAULAH RATU KEHIDUPAN KAMI...

SELAMAT HARI IBU!!..10 MEI 2009 kali ini adalah tarikh keramat yang mana, tarikh ini akan dikenang sebagai HARI IBU SEDUNIA. Aku nak merakamkan sejuta penghargaan kepada mama aku nun jauh di JOHOR dengan ucapan SELAMAT HARI IBU!!..terima kasih atas segala-galanya. MAMA ANGAH RINDU MAMA TAU!..emm;)..Justeru apabila hari ibu ini menjelma, aku teringat kepada kumpulan westlife dengan lagu bertajuk ‘WHEN A WOMEN LOVES A MAN’..jom kita hayati lirik lagu ini sempena hari ibu!!

When the stars are in her eyes
And the sun is in her smile
The only moment in a life
This happens the same time
Is when a woman loves a man

She’ll be a mother and a child
Sacrifice her days and nights
And no other will exist
She’ll put her life in every kiss
When a woman loves a man

And you’ll be amazed how when you’re stumbling
She’ll fight for you and won’t let you give in
She’ll do all that she can
When a woman loves a man

A soothing breeze always blows
Somebody understands another’s soul
It’s like the planets have aligned
Every sentence has a rhyme
When a woman loves a man

Oh you’ll be amazed how when you’re needing it
She’ll fight for you from the beginning to the end
She’ll do all that she can
When a woman loves a man

It’s the greatest gift of all
Knowing that unconditionally
She’ll catch you when you fall
When A woman loves a man

When the stars are in her eyes
And the sun is in her smile
She’ll be a mother and a child
All at the same time
When a woman loves man
She’ll be your air she’ll bring you life
She’ll make the sacrifice
When a woman loves a man

SELAMAT HARI IBU!!

Read Full Post »

Salam Blogger untuk semua!!!..

Rindunya sangat-sangat pada blog aku ni..dah berzaman tak meng’update’ hehe…Aku nak minta maaf kepada blog aku ini sebab dah semakin ‘kering’ dengan isu-isu atau pun artikel menarik sampai aku rasa sekarang dah semakin kurus blog aku ini (wahai blog maafkan diri ku)..hhuhuu…ini semua atas ketersibukan aku yang agak melampau dan sebenarnya kemalasan (alamak kantoi..!)..yang mengegarkan..hahaha

Tapi insyaAllah, nantikan gegaran dan kemunculan baru defactohokage dalam masa yang terdekat ini. PASTI LEBIH HOT DARI NORMAL..heheehe…kepada semua..tunggu…………………………………………………………………………………..

Read Full Post »

Salam pemimpin untuk kesemua!..

YDP KOLEJ KEDIAMAN C

YDP KOLEJ KEDIAMAN C

Kali ini aku hendak ucapkan tahniah yang berjuta-juta tinggi kepada Muhammad ‘Aizat Bin Anwar Apandi atas kejayaan beliau memenangi Pilihanraya Kolej kediaman C bagi jawatan Yang di-Pertua! pada 15.2.2007, AHAD.

Aku selaku pencadang beliau semasa mengemukakan borang pencalonan, adalah insan yang terharu sekali (cewwaaahh..aizat lepas ini belanja makan..) apabila segala penat-lelah berkempen, meraih undi akhirnya berjaya memberikan kemenangan kepada sahabat aku ‘Aizat. Tahniah!!

Juga tidak dilupakan terima kasih atas sokongan dan dorongan sahabat-sahabat lain yang membantu antaranya:

  1. Haziqah auni@iqa (http://www.blackchix.blogspot.com)
  2. Sabir
  3. Shaiham (http://shaiham.blogspot.com)
  4. Rashid
  5. Redzuan@duan
  6. Kepada semua yang terlibat secara langsung atau tidak langsung dalam membantu kempen pilihanraya untuk saudara ‘Aizat!! juga…kepada perjuangan demokrasi kita di UDM!!
  7. pengundi-pengundi..terima kasih banyak-banyak…

Kepada saudara ‘Aizat, akhirnya kita berjaya juga mewujudkan suasana demokrasi di UDM melalui pilihanraya ini yang paling penting. Lepas ini, banyak kerja yang menunggu perlu dibereskan. INGAT ITU!

Mari kita sama-sama mendoakan agar saudara ‘Aizat dapat menjalankan tugasnya dengan baik dan lancar dengan dipayungi keberkatan dan keredhaan daripada ALLAH S.W.T…buat pengundi-pengundi semua..ARIGATO!!

~HIDUP ‘AIZAT-HARAPAN BARU MAHASISWA!!!~

“KEBAJIKAN MAHASISWA MATLAMAT BERSAMA”

ps-sekiranya ada masalah di kolej kediaman c salurkan kepada beliau..insyaallah, organisasi baru kolej kediaman c yang diketuai ‘Aizat, boleh mengambil tindakan segera ya;)

Read Full Post »

Salam perdebatan..

ok..aku kira pertandingan debat UIAM sudah bermula…memang menarik dan mencabar kredibiliti, kekuatan rohani dan jasmani aku selama berkampung di UIAM bagi membawa naik nama universiti darrul iman malaysia ke tahap tertinggi dalam araena perdebatan anatara universiti…

HARI PERTAMA-peringkat saringan

1. USIM UTAMA B (kerajaan) VS UDM UTAMA (pembangkang)

USUL-KEMENANGAN OBAMA MEMBERI KITA SATU PETUNJUK

MENANG-UDM UTAMA, MARGIN-> 6, JURI 2-1 PENDEBAT TERBAIK- AKU

komen aku-agak hardcore jugalah match 1 ini. Permainan kerajaan dalam membawa usul ini adalah melalui analogi hujan yang mana ‘apabila petir, tidak semestinya akan menyebabkan hujan kana turun’…so, balasan dari kami, atacking pada analogi maybe was brought to us a win..emm…still have a part in my perfomance to fix it..aku jelaskan sama ada kita hendak nilai hujan itu perkara yang positif atau tidak terus menjadikan kes kerajaan sebagai bolak-balik untuk dipertahankan..semasa penggulungan aku tutup kes mereka dengan analogi yang selamba..‘saya ada janji untuk berkahwin dengan YAB PM,Namun jangan berharap sangat kerana tiada petunjuk pun saya suka beliau’..menutup kes mereka!

2. UDM UTAMA (kerajaan) VS USM MUDA B (pembangkang)

USUL-POLITIK MALAYSIA MENGANCAM PERPADUAN

MENANG-UDM, MARGIN-> 6, JURI 2-1 PENDEBAT TERBAIK- ABG BOB (UDM)

komen aku- macam apa ntah aku buat…tapi my level confidence is the most important thing…yakin jee..hasilnya, kami ada kesan kegagalan pembangkang melawan kes kami secara semuka…apa-apa pun ini rezzeki allah…kami tunjukkan budaya politik perkauman melalui parti telah mengancam kearah merealisasikan perpaduan nasional melalui usaha kerajaan…maka pembuktian ‘ada tindakan parti berasaskan perkauman yang hanya mementingkan kebajikan kaum dengan membelakangkan usaha kerajaan ke arah pembentukan perpaduan mellaui usaha’..pembangkang tidak bersemuka dan tidak menunjukkan bagaimana apabila terdapat masalah ia sebenarnya tidak mengancam perpaduan…mohon memberikan pandangan..

3. UDM UTAMA (kerajaan) VS UiTM MUDA B (pembangkang)

USUL-PERPADUAN KITA TERUS KUKUH

MENANG-UDM UTAMA, MARGIN-> 2, JURI 2-1 PENDEBAT TERBAIK- HAFIZ (UiTM MUDA B)

komen aku-memang sengit!!!…aku memang takder idea untuk usul ini…beku kepala otak aku.bukan tiada, tapi tidak tahu mana hendak difokuskan sebab takut terkeluar dari perbincangan mengenai usul…memang permainan bahasa dan memutarnya terpaksa diaplikasikan dalam perdebatan kali ini yang mana pembangkang mula mengikis analogi kami iaitu ‘rumah yang terus kukuh apabila terdapatnya ribut dan sebagainya..ada kerosakan, ia dibaiki dan terus kukuh untuk dididiami’..pembangkang membawanya ke arah asas pengukuhan rumah..argh!..aku dah agak..merujuk kepada kontrak sosial..tapi dengan keringat kami memecah kebuntuan retorik bahasa yang dimainkan, kami membalas kembali dan terutamanya keyakinan akhir waktu penggulungan..alhamdulillah…

KESIMPULAN-WALAUPUN MENANG BANYAK PERKARA YANG PERLU DIPERBAIKI OLEH KAMI DALAM USAHA MELOLOSKAN DIRI KE PERINGKAT YANG LEBIH TINGGI..AYUH! UDM..TERUSKAN KECEMERLANGAN..!

ps-kalau ada pandangan terhadap usul pada hari pertama..cuba anda berikaa pendapat untuk dibincangkan bersama:)

Read Full Post »

Salam perdebatan!!

Baiklah, bermula 28hb november-3hb disember, pertandingan debat diraja di UIAM akan bermula!!..haha..maka bersedialah para pendebat di setiap ceruk universiti tampil menggalas beban dan kemahuan mencapai kejayaan dari junior ke para senior untuk menggapai kecemerlangan yang teramat indah untuk digapai..Pertandingan debat diraja melibatkan 3 kategori iaitu:

  1. BAHASA MELAYU
  2. BAHASA INGGERIS
  3. BAHASA ARAB

Debat diraja merupakan debat paling berprestij diantara lain-lain pertandingan debat yang pernah dianjurkan kerana ia mempunyai nilainya yang tersendiri yang hanya dapat dikecapi nikmatnya oleh para pendebat yang menyertainya…Apa-apa pun kepada para pendebat, Selamat berjuang dan selamat berjaya kepada semua..!..

Medan perdebatan, Bukti keunggulan modal insan!..Ayuh! Kita Buktikan!

Read Full Post »

Salam download!

ok aku sudah upload cerita baru di download center aku. Animasi movie jugak tentang watak SCRAT dalam filem Ice Age..khas untuk peminat semua Ice Age..so, kali ini tentang Scrat je. Pergilah ke download center aku dan download!..Enjoy!

scrat

scrat

Read Full Post »

Older Posts »