Feeds:
Posts
Comments

Archive for the ‘TAG’ Category

TAG TENTANG PERKAHWINAN…HUHU

Salam tag lagi..hehe

Ok, kali ini untuk tag yang kedua adalah tag yang cukup memeningkan jugalah nak menjawabnya..hehe. Tag ini dihadiahkan oleh HAZIQAH AUNI hehe. tag mengenai perkahwinan..so, jom kita check it out apa jawapan aku pada soalan-soalan dalam tag yang diberikan..hoho!

tag dari haziqah auni

How old are you?
– emm..21 tahun…nanti bila bertarikh 1 september..hehe..Oh, kalo tak anak merdeka aku ni..hehe

Are you single?
– what…still single..emm, not married yet. Just have friends and myself..haha..family punJ

At what age do you think you’ll get married?
-agak-agak….28 kot..huhuhu

Do you think you’ll be marrying the person you are with now?
– not sure because im not have ehm,ehm..lagi..hehe

If not, who do you want to marry?
– kawin ngan wanita laa..

Who will be your bridesmaid or your bestman?
– anyone…hehe..yang bergelar sahabat..

Do you want a garden/ beach or traditional wedding?
traditional wedding mudah…semua orang boleh dating!..hehe..kan meriah sekampungJ

Where do you plan to go for honeymoon?
-pergi ke pulau-pulau!!..haa..pulau tioman, pulau pangkor…ALAMILAH PERCUTIAN MENARIK DI NEGARA SENDIRI!!..hehe

How many guest do you think you’ll invite?
– sesiapa sahaja yang dikenali terutama orang sekampung!!

Will that include your exes?
– kalau dekat jemput..kalau tak..takyah la kot…

How many layers of cake do you want?
– 2 tingkat..banyak-banyak membazir..

When do you want to get married? Morning or evening?
– yang penting NIKAH!..wedding..emmm..bila-bila pun boleh..siang la elok. Malam orang nak rehat.

Name the song/tune you would like to play at your wedding?
apa-apa aja janji sesuuuuaiii..

Do you prefer fine dining or just normal spoon/fork/ knife?
– em traditional senang..hehe

Champagne or wine?
– kalau ada yang halal, emm wine..haha

Honeymoon right after the wedding or days after the wedding?
– sabolah dulu..tak nyempat…hehe

Money or household items?
– money..semua melibatkan money!!

How many kids would you like to have?
– 3 atau 4 jee..yang len terserah pada ALLAH yang maha kuasa

Will your record your honeymoon in DVD and CD?
– tak kisah..

I want to know their wedding plan:
Amir UMP (mcm mana agaknya dia bercerita tentang hal ni…lite-lite je ker??)

Khairul Anuar UKM (hehe, mcm mana agaknya nuar kawin yer??..haha)

Suhaila (huuu…suasana mcm mana lah su ni berkawin nanti..ahakz!)

Nurul Dinie (menarik ni tahu macm mana wedding plan dinie…boooollleeeh)

Abang Roslan (dah ada awek..nak tengok dah ada plan ker??)

so amacam..hehe…

Advertisements

Read Full Post »

Salam tag..hehe.

Ok, aku dapat anugerah blogger bertuah!..siapa yang beri??..jeng..jeng..jeng!!…HAZIQAH AUNI!..thankz…so, inilah bentuk anugerahnya..

BERTUAH....

BERTUAH....

penerima anugerah seterusnya:
1. Amir UMP
2.Khairul Anuar UKM
3.Nurul Dinie
4.Suhaila
5. Abang Roslan

Read Full Post »

TAG!!

Salam tag!!yuhuu..!!

Ok, aku dapat award!!!!!..hahaaha dari my frenz always call her EVI LOLYTA sebab apa?? Nama as blogger beliau letak Evi Lolita..hehe..seorang yang kadang-kadang senyap, kadang-kadang riuh!!..hehe..jadi nak kenal dia dengan lebih lanjut..haaa..pergilah blog dia. Hehe. Owh, kenal dia melalui Aizat!

LENCANA ANUGERAH!!

LENCANA ANUGERAH!!

RULES:
1. put this badge on your awesome blog.
2. award this badge to 10 bloggers whom you think are inspirational and friendly.
3. make sure you put the ‘receipents’ name here, along with their links.
4. let the know about this.

This AWARD goes to…


-Abang Bob-

Siapa abang bob ni??..haaa…This is my big bro at UDM and Malaysia!!..yehaa..!seorang yang rapat dengan aku. Ada apa-apa aku akan rujuk pada dia terlebih dahulu sekiranya sempat. Hehe. Suka usik aku..balasanny, aku usik dia balik..hihi. So, sangat penyayang dan baik. Ahakz!..team mate debat aku forever ya abang bob. Ops lupa..mantan Presiden Kelab Orator UDM dan sekarang adalah Presiden FUHA!! Tahniah abang bob!

-Aizat@Putera Annur-

My sahabat..also my YDP Kolej Kediaman C yang hebat!!..Sekepala, baik hati dan gilerzzz!!..wakaka..memang bestlah dengan ejat..thanks jat for ur sporty MP4!..very big present..very thanks to you!..you always in my mind and my heart, forever u’re my greatest frenzzz and big bro!

-Abang Shaiham-

Haaa…mantan presiden FKI..also very kind to me..hehe. sporting dan agak gilerzzz jugakla..kuikui. Apa-apa pun banyak idea yang sekepala. Kutuk-mengutuk, keji-mengeji..bukan kami tuuuu…

-Haziqah Auni-

Ahaha…ehm, seorang yang kecil comel..hehe. Very friendly dan dan dan….yaa!!! kepalapun sama sporting. Hehe. Seorang yang nampak macam garang (masa mula kenallah..hhehe)..sebenarnya lembut;)..jangan kacau dia ini…coz sudah berpunya..siapa??cari sendirileeee..ahakz! yang penting bukan aku..nanti ada orang mareeee

-Amir UMP-

Haaah..ini lagi sorang..sengal ubi..wahahaha!!…kepala yang gila macam dia..bukan aku.hehe. Pendebat di UMP yang agak-agak dikenali..emmm, unknown jugalah..hehe;p..lama tak jumpa and dengar kabo kau beb!!

-Suhaila-

My junior FKI..so sweet (jangan salah fikir pula..)..baik hati dan ada potensi besar untuk diserap kedalam ‘team demokrasi’ UDM..hehe.betul atau tak…kita tunggu..hehe. owh yee..kenal dia semasa Karnival Pengucapan Awam untuk sesi 2008/2009..aku jadi hakim jemputan untuk program diaorang. Dia timbalan pengarah program.

-Zaini USIM-

Haaa..sahabat pendebat aku yang hebat!!..merupakan Naib johan debat yang IKIM pada bulan Januari yang lalu..(belanjalah zaini…hehe)..banyak idea dan pandangannya..biasalah debater!..siapa tak tahukan..zaini pergi tak debat integriti nanti??..hehe

-Nurul Dinie-

Debater BI UDM yang tak tahu statusnya sekarang dah..hehe Banyak kali juga bagi mengetag aku dinie ni..hehe. So, bagi tag pada dinie plak..dulu suka cakap kalimah ‘ BOOOOLLLEEHH’..ahakz!..kenal dia semasa masuk debat di awal semester dulu. So sweet memory. Bile

-Khairul Anuar UKM-

Haa..seorang debater hebat dari UKM!!..Yang kecik kononnya cute dan comel..hehe. Tapi lantang bila berdebat. Gila-gila dan sporting. Best dapat lawan dengan dia. Memang terasa kehangatannya;)..Selalu tag aku. Jadi nuar, awak ditag!..Mohon mencadang!

-Hidayah Surasa-

Junior debat dalam Kelab Orator UDM..tegas dan yakin pada diri sendiri. Lama tak update blognya. Jadi kita tag dia supaya rajin update blog. Haha..entah-entah sudah bersawang agakn ya dayah oiiii blog tu..hehe. So dayah is the good adik in orator!!

Read Full Post »

Yuhuu!Aku Ditag Lagi!!

award_cute1

PERATURAN TAG INI..HUHU

1. Copy badge “2008 Cute’s 3logger Award” di atas untuk diletakkan di blog anda.

2. Link/ceritakan kembali siapa yang memberikan award ini kepada anda.

3. Setiap blogger mesti menyatakan 10 fakta/hobi diri sendiri sebelum memilih penerima award seterusnye (anda di-tag).

4. Anda perlu memilih 5 penerima award seterusnye dan menyatakan nama mereka di blog anda.

5. Jangan lupe melawat blog kawan anda dan meninggalkan komen yang menyatakan mereka telah ditag.

TAG

Aku telah ditag oleh seorang insan kerdil yang comel yang sanggup memberikan aku blogger cute walaupun sebenarnya aku ini handsome. Hehe..siapa insan itu??..namanya Khairul Anuar! dari UKM..(banyak cakap tu..)..hehe

ok..10 fakta tentang diri aku..haha…

  1. Nama Muhammad Izzuddin Bin Mohd Rosli..nama sebenar ni..jangan memain..
  2. Anak jati johor…hidup UMNO-BN!
  3. Anak kedua dari 3 orang adik-beradik..
  4. lahir 1hb sepember 1988..
  5. hobi bermain internet, melancong(kalau banyak duit..hehe) dan berdebat!..haha!, baca komik naruto..karya jepunlah senang..
  6. ada blog..alamat..www.defactohokage.wordpress.com..datanglah melawat ye..(yang korang tengok sekarang inilah blog aku)
  7. gila-gila(bukan gila), peramah, ceria…emm..apa lagi.korang lah yang tahu..hehe
  8. Suka makan apa-apa sahaja kecuali ikan yang durinya ada kat daging..hehe..leceh nak makan!
  9. suka minum apa-apa sahaja..paling suka air masak dan susu!
  10. keropok ‘CHACHOS’ kegemaran ku..

Huhu..itulah fakta tentang aku…sekarang sesi SIAPA YANG KENAAAAA TAG!..

  1. Nurul Dinie
  2. Abang Burhan
  3. Aizat Anuar
  4. Haziqah Auni
  5. Hidayah Surasa

Haha!..pada yang tidak kena silalah meng’cute’kan diri anda sendiri dulu ya!..hehe

    Read Full Post »

    tagged by nurul dinie..jom-jom kita check it out!..haiiiit!(pertama kali aku ditag orang hehe)

    List 8 random facts about yourself and tag 8 people

    1.muhammad izzuddin bin mohd rosli
    2.anak jati johor..(but my father from perak loo..haha)
    3.anak kedua dari 3
    4.suka baca komik, main internet…dan berdebat!..hehe…owh,melancong!
    5.gila-gila..sporting..ramah..hehe
    6.krtitik-mengkritik perkara biasa..
    7.suka bidang politik,sosial..ala-ala kepimpinan gitu..
    8.suka berkawan loooo..

    siapa yang nak kena tag
    1.abang bob
    2.sengal ubi
    3.shaiham
    4.aizat
    5.blackchix..hehe
    6.ali ashim
    7.abang lan
    8.hidayah surasa..haha


    you
    first name:

    izzuddin..emm muhammad….emm..kalau inggeris izzuddin…hehe

    name you wish you had:
    emm..my mum try her best to give the best name for me…so my name now is the best!..what??..still with name muhammad izzuddin

    what do people normally your name as:
    izz,din…judin,zudin(normally for my lovely brother call me..and my family)…achai(haiyaa…this is for my uncle, auntie..also atuk wa nenek..huuhu)

    birthday:
    1hb september 1988..huuu..hampir jadi anak merdeka..

    bitrhplace:
    hospital besar daerah kluang, johor darul ta’zim

    time of birth:
    not remember..but..emm..at lunch..

    appearance
    h0w tall are you:

    179 cm..do i taller than you??

    wish you were taller:
    oh..this height is good and suitable for me..im like it!

    eye colour:
    hitam ala-ala brown..entah..but,hitam..

    current hair color:
    hitam

    short or long hair:
    ikut mood..rambut sentiasa memanjang..kena pontong!

    glasses or contact:
    still have a good eyes…thanks god!

    this or that
    pepsi or coke:

    coke..

    rap or rock:
    rap..yeyeyeyeye..yehahahaa!!

    relationship or one night stand:
    searching…oh my…

    school or work:
    where my university??…oh, just can choose school??..yea,yea…school..at university

    love or money:
    aduyai…money…baru boleh kawin!

    movie or music:
    susahnya nak pilih…emm.music..im like singing..movie i like watching..but in our life just one choice,,emm..music

    country or city:
    im duduk at country johor at simpang renggam city..it is ok??

    sunny or rainy days:
    sunny..boleh pergi beach dan berjalan-jalan!

    friends or family:
    family!..im loving it!

    have you ever
    lie:

    uish…mana boleh tak tipu..tipu..

    stole something:
    hah, tanya dulu…kikiki

    smoked:
    oh….tersmoke…hahaha

    hurt someone close to you:
    manusia biasa…tak perasan kadang-kadang..

    misc
    fav.song:
    every song that easy for listening..but i like song from westlife!

    fav.singer:
    westlife!..jangan kecil hati…ada yang lain..tapi tak larat nak tulis..

    Do you play any sports:
    owh!..malaysia cergas..perlu!

    Read Full Post »